Εάν έχετε αποφασίσει να ναυλώσετε ένα ιδιωτικό τζετ, το τι τρώτε στο αεροσκάφος θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας σας. Είτε θέλετε ορεκτικά, σούσι, ένα ζεστό πιάτο μαγειρεμένο από σεφ με αστέρι Michelin είτε απλά ένα κρουασάν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας το ζητήσετε πριν από την πτήση σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απολαύσετε στο αεροσκάφος. Η πτήση με ιδιωτικό τζετ σας δίνει πρόσβαση σε τροφοδοσία κατά παραγγελία, για μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία.
Τι μπορώ να παραγγείλω στο αεροπλάνο Catering κατά παραγγελία…
Η απάντηση είναι απλή: μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε. Τα πιάτα προετοιμάζονται στο έδαφος από catering ή ειδικούς σε θέματα αεροπορικής τροφοδοσίας. Μπορούν να σχεδιάσουν απλά, γκουρμέ μενού χρησιμοποιώντας τοπικά, βιολογικά και εποχιακά προϊόντα. Μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να ετοιμάσουν πιάτα τυπικά της περιοχής ή της χώρας σας.
Όσον αφορά τα ποτά, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να επιλέξετε: σαμπάνια, grand cru, μπύρα, αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων.
Από το χαβιάρι, που συχνά εκτιμούν οι επιχειρηματίες, μέχρι το παραδοσιακό κεμπάπ που προτιμούν οι ποδοσφαιριστές, είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα, ακόμη και το πιο υπερβολικό.

Πώς παρασκευάζονται τα πιάτα
- Τα πιάτα προετοιμάζονται εκ των προτέρων, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αλλεργίες ή προτιμήσεις που μπορεί να έχετε (vegan, halal, kosher κ.λπ.), καθώς και τις συνθήκες για τη δοκιμή τους μόλις επιβιβαστείτε στο πλοίο, όπως το υψόμετρο.
- Στη συνέχεια, παραδίδονται σε έναν φορέα παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου, όπως ένας FBO, όπου αποθηκεύονται σε χώρο ψύξης πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.
- Μόλις επιβιβαστούν, τα γεύματα συναρμολογούνται και ξαναζεσταίνονται πριν σερβιριστούν στους πελάτες.
Μπορούν τα ίδια πιάτα να καταναλωθούν σε όλα τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Τα μενού, αν και προσαρμόσιμα, διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το ιδιωτικό τζετ που επιλέγετε. Τα ελαφριά και εξαιρετικά ελαφριά ιδιωτικά τζετ, όπως το Phenom 100 ή το Pilatus PC-24δεν προσφέρουν πάντα τη δυνατότητα αναθέρμανσης του φαγητού. Ωστόσο, οι σεφ θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις σας για να σας προσφέρουν κρύα πιάτα υψηλής ποιότητας. Τα μεγαλύτερα, πιο λειτουργικά ιδιωτικά τζετ, όπως το Gulfstream G550ή αεροσκάφη VIP, όπως το Boeing Business Jetέχουν λίγους περιορισμούς.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες μας
Συνεργαζόμαστε είτε απευθείας με το εστιατόριο ή τον υπεύθυνο τροφοδοσίας της επιλογής σας, όπως το Dalloyau ή το Lenôtre, είτε με κορυφαίους υπεύθυνους τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών, όπως η Air Culinaire παγκοσμίως, η Servair ή η Gate Gourmet.
Όλα εξαρτώνται από το τι εσείς, ως πελάτης, θέλετε να φάτε. Η Air Culinaire, για παράδειγμα, προσφέρει μενού που διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό- μπορείτε να τα συμβουλευτείτε εκ των προτέρων, όπως αυτό για το Παρίσι.
Μεταξύ των ομάδων τροφοδοσίας που εδρεύουν στο Bourget θα βρείτε: Air Culinaire παγκοσμίως, Harry Traiteur, Uppersky Gourmet και In Fine Gourmet.
Το πλεονέκτημα της χρήσης των ειδικών του air catering είναι ότι προσφέρουν πιάτα υψηλής ποιότητας που μπορούν να καταναλωθούν αρκετές ώρες μετά την προετοιμασία τους. Προσαρμόζονται επίσης στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε ένα αεροσκάφος, γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να σέβονται την ψυκτική αλυσίδα. Τέλος, προσθέτουν ενισχυτικά γεύσης στα παρασκευασμένα πιάτα, επειδή η πίεση της καμπίνας μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του πελάτη για το φαγητό.

Η γαστρονομική προσφορά σε ένα ιδιωτικό τζετ είναι επομένως άπειρη, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται στους περιορισμούς της πτήσης και στις προσφερόμενες υπηρεσίες VIP.